Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

Waarom een persoonlijke lening nemen?

Geld lenen kost toch geld? Dat klopt en dat is ook de reden waarom veel mensen geen persoonlijke lening aanvragen. Toch vergeten mensen dat een persoonlijke lening aanvragen ook heel slim kan zijn. Je kunt er namelijk veel mee doen en als je momenteel geen spaargeld hebt kan het goed uitkomen. Een persoonlijke lening is een lening die je vanuit een geldverstrekker krijgt. Je kunt 10 duizend euro lenen, maar ook 20 duizend euro. Dit hangt allemaal af van je inkomen en de vaste lasten die je iedere maand moet betalen. Over dit bedrag betaal je een vast rentepercentage en deze staat vast over een bepaalde looptijd. Zo kan de looptijd 10 jaar zijn, maar kan dit ook veel korter zijn. Hoe korter de looptijd, hoe meer je per maand moet terugbetalen aan de verstrekker. Maar wat is nu een goede reden om een persoonlijke lening te nemen? In dit artikel zetten we de redenen op een rijtje, zodat je er meer over te weten komt.

Geld lenen voor een motor

Een motor is niet een aankoop die je iedere dag maakt en kost over het algemeen veel geld. Je kunt een motor het beste kopen met eigen geld, maar niet iedereen heeft dit liggen. Toch is het waarschijnlijk belangrijk dat je vervoer hebt en is een motor ideaal. Met een persoonlijke lening kun je genoeg geld lenen voor een motor. Het is wel verstandig om goed te kijken naar wat je precies nodig hebt. Kost de motor 10 duizend euro? Leen dan uitsluitend het geld wat je nodig hebt en niet meer. Dit is namelijk zonde en kost je op ten duur meer geld. Geld lenen voor een motor is handig als je momenteel geen eigen geld hebt liggen voor een nieuwe motor. 

Verbouwing

Geld lenen kost over het algemeen meer geld dan dat je daadwerkelijk krijgt. Toch zijn er ook winstgevende redenen om een persoonlijke lening te nemen. Een verbouwing is een goede reden om een persoonlijke lening te nemen. Met een verbouwing kun je namelijk de waarde van je woning verhogen. In de meeste gevallen betekent dit dat je winst maakt op de persoonlijke lening. Een verbouwing kost meestal veel geld en de meeste mensen hebben niet genoeg spaargeld om dit te financieren. Ook bij een verbouwing geldt dat je niet teveel moet lenen en alleen het bedrag wat je nodig hebt.

Geef een reactie