Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

Voordelig jouw motorverzekering afsluiten

Iedereen weet het, als je in Nederland met jouw motor de openbare weg op wilt heb je minimaal een WA verzekering nodig. Een verzekering kost natuurlijk weer geld, wat is dan de goedkoopste motorverzekering? De goedkoopste motorverzekering is een WA verzekering. Goedkoop betekent ook minimale dekking. Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd voor schade wat je aanricht bij de andere partij. De schade die je dan aan jouw motor hebt wordt niet vergoed. Ook bij diefstal zal de motor niet verzekerd worden. Wil je dat wel dan moet je kiezen voor een all risk verzekering. Als je een all risk motorverzekering afsluit ben je wel verzekerd voor diefstal een schade aan je eigen motor als je dit zelf veroorzaakt. Denk dan niet alleen aan het feit dat je tegen een auto bent aangereden, maar ook als je bijvoorbeeld omvalt. Ook bij diefstal ben je verzekerd als je voor een all risk verzekering kiest, maar bij WA+ ben je ook verzekerd voor diefstal. Een WA+ verzekering (ook bekend als WA beperkt casco) is goedkoper dan een all risk verzekering, maar dat komt omdat je niet bent verzekerd voor schade aan jouw eigen motor.

Welke verzekering moet je afsluiten?

Als je gaat kijken om een motorverzekering af te sluiten moet je eerst bepalen welk soort verzekering je gaat afsluiten. Dan kun je gemakkelijk online op Combimotors.nl alle verzekeringen met elkaar vergelijken. Zo krijg je dus een lijst met verzekeraars die deze verzekering aanbieden en kun je de voordeligste kiezen. Hoe weet je nou of je voor WA, WA beperkt casco of WA volledig casco moet kiezen. Bij een motorverzekering afsluiten moet je niet alleen kijken naar welke het goedkoopst is, dit is misschien niet wat je zoekt namelijk. Als je een splinternieuwe motor hebt aangeschaft wil je natuurlijk dat deze niet alleen verzekerd is bij schade aan andere voertuigen. Je wilt dat de motor volledig is verzekerd en dus voor een all risk verzekering moet kiezen. Als je een tweedehands motor hebt aangeschaft is een WA verzekering misschien wel genoeg voor jou. Daarom verschilt het per persoon en per motor welke verzekering het beste bij je past. 

Verzekeringspremie

Zoals ik al heb aangekaart wil je natuurlijk de goedkoopste motorverzekering. Dan kun je kiezen voor een WA verzekering, maar de meeste verzekeraars bieden ook kortingen aan. Zo kun je korting krijgen als je schadevrije jaren hebt opgebouwd. Ook heb je kortingen als je jouw auto en motor bij dezelfde verzekeraar afsluit. Zo heb je en beide voertuigen bij dezelfde verzekeringsmaatschappij en heb je dus één aanspreekpunt en krijg je nog korting ook.

Geef een reactie