Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

Verschillende soorten damesfietsen

Als je aan het woord ‘fiets’ denkt, stel je je waarschijnlijk maar één a twee types voor. De fietsen hebben de afgelopen jaren echter een lange weg afgelegd, wat heeft geresulteerd in een aantal geheel nieuwe fietstypes. Er bestaan sowieso veel verschillende soorten damesfietsen. In dit artikel worden een paar verschillende soorten damesfietsen besproken: transportfiets dames, Mountain bikes en elektrische fiets dames

Transportfiets

Transportfietsen voor dames hebben een lage instap. Dat is fijn voor het opstappen. Wat de transportfiets onderscheid van andere fietsen dat de fiets een voordrager heeft dat praktisch is in combinatie met een kratje of mand. Dames transportfietsen zijn vaak met drie versnellingen uitgerust. Zo kan jee makkelijk fietsen met een goede comfort. Er zijn ook transportfietsen beschikbaar met meer of minder versnellingen.

Mountain bike

Mountainbikes zijn robuuste en veelzijdige fietsen die zijn ontworpen om offroad, op grind, door de modder en over iets minder goede wegen te rijden. Mountainbikes hebben meestal een vering, dat kan zowel een voor als achtervering zijn. Mountainbikes hebben meestal robuustere wielen, met meer spaken dan bijvoorbeeld racefietsen en bredere banden. Dat zorgt ervoor dat de banden grip behouden. Mountainbikes hebben meestal krachtige remmen, rechte sturen waardoor fietsers steile hellingen kunnen beklimmen.

Elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn fietsen die een elektrische motor gebruiken. Die motor biedt ondersteuning voor tijdens het fietsen. Dat zorgt ervoor dat je minder moeite hoeft te doen met trappen en dat je dus sneller op je bestemming aan kan komen. Trap ondersteunende motoren worden alleen ingeschakeld als je trapt om te helpen als dat nodig is. Ook zijn motoren die stroom kunnen leveren wanneer je dat nodig hebt. Dat werkt net als rijden op bromfietsen. Elektrische fietsen zijn voorzien van oplaadbare batterijen en zijn er in alle soorten. Het is verstandig om een elektrische fiets te kopen als je in een heuvelige omgeving woont of een grote afstand naar je werk moet fietsen.

Stadsfiets

Stadsfietsen zijn bedoeld om ritten in de stad te rijden. Een stadsfiets is geschikt voor verharde wegen. De stadsfiets is bedoeld voor redelijk vlakke gebieden en relatief korte ritten. Stadsfietsen bieden een goede comfort. Stadsfietsen worden vaak geleverd met meerde accessoires, zoals spatborden, dragers, een mand, verlichting en een bel. Stadsfietsen hebben meestal een laag aantal versnellingen of helemaal geen versnellingen. Stadsfietsen zijn meestal relatief gezien goedkope fietsen. De prijs hangt af van het frame materiaal en de accessoires die je erbij wil hebben. Het is verstandig om een stadsfiets te kopen als je in de stad woont en ermee naar je werk wil fietsen.

Welk type damesfiets heeft voor jou de voorkeur?

Geef een reactie