Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

Een SD kaart kan tegenwoordig niet meer ontbreken

Als je niet van fotografie houdt dan weet je het misschien niet, maar heel veel mensen hebben tegenwoordig een goede hobby camera die meegaat op vakantie of op dagjes uit. Veel mensen kunnen tegenwoordig een camera veroorloven, maar er zijn opties voor bijna elke portemonnee! Als je wel bij de groeiende groep hoort die thuis een hobby camera heeft, dan heb je vast ook wel eens van een SD kaart gehoord. Toch is er heel veel te leren over dit kleine kaartje. In deze blog vertel ik alles over deze genieuze kaart. Voor iedereen is het interessant om er wat meer over te weten te komen, dus schrijf ik over wat het precies is, wat voor kaarten er zijn, en waar je ze voordelig kunt kopen. Veel leesplezier!

Wat een SD kaart precies is en doet

Zoals al uit de introductie blijkt zijn de SD kaart en camera’s gelinkt. Maar een SD kaart is veel meer. De afkorting staat voor ‘secure digital’. Dit houdt in dat je heel veilig alles op zo’n kaartje kan opslaan. De soorten bestanden die je kunt opslaan op een kaart zijn bijvoorbeeld foto’s, video’s, tekstbestanden en muziek. De kaartjes zijn heel klein, soms maar een duimbreedte groot! Daarom is het een ideaal opslagmiddel voor compacte apparaten, zoals een camera. Je kunt daar natuurlijk geen usb-stick aan gaan hangen. Hoe meer de markt in opslaggeheugens ontwikkelt, hoe meer de kaartjes kunnen opslaan op een kleiner formaat kaart.

Wat voor kaarten er zijn en wat het verschil is

Het opslaggeheugen van de kaarten verschilt van 8GB tot een verbazingwekkend grote 768GB. Maar niet elke kaart heeft dezelfde capaciteit tot zo’n hoog geheugen. Naast SD kaarten zijn er micro SD’s. Deze zie je vaak terug in nog kleinere apparaten, zoals telefoons. Er zijn ook SDHC en SDXC kaarten. Dit zijn secure digital high capacity en secure digital extended capacity kaarten. Deze kaarten hebben een grotere opslag dan de gewone SD kaarten. Het is belangrijk om ook te weten dat hoe groter de opslag, hoe sneller ook de bestanden gelezen kunnen worden of weggeschreven kunnen worden.

Waar je voordelig SD kaarten koopt

Bij een winkel zoals de Mediamarkt heb je weinig keuze uit verschillende kaarten. Het kan daarom verstandig zijn om online te zoeken. Op cameranu.nl is er een enorm aanbod aan SD kaarten. Ook geven ze veel informatie over de SD kaart, zodat je precies de goede kan uitkiezen voor jouw doel!

Geef een reactie