Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

Nieuwe telefoon kiezen? Zo doe je dat

Je kent ze wel, die mailtjes van je provider met het bericht dat je telefoonabonnement bijna afloopt. Als je telefoon het nog prima doet en je niet perse met de allernieuwste modellen rond hoeft te lopen, dan kun je prima voor een sim-only abonnement gaan. Je betaalt dan vaak maar een bedrag tussen de tien en twintig euro per maand en kunt alsnog veel gebruik maken van internet en bellen. Als je jouw telefoon daarentegen wilt vervangen voor een ander, nieuw exemplaar, dan kun je vaak jouw abonnement verlengen met een nieuw toestel. Met zoveel verschillende nieuwe telefoons op de markt kan de keuze voor een geschikt model nog wel eens lastig zijn. Omdat je toch weer in ieder geval twee jaar met de nieuwe telefoon rond zal lopen wil je natuurlijk wel de goede keuze maken. Waar je allemaal op moet letten als je een nieuwe telefoon gaat uitkiezen lees je hieronder.

 

Formaat

Een belangrijk punt is het formaat van de telefoon. Voorheen werden de telefoons steeds kleiner en wilde je een klein model dat goed in je broekzak paste, maar tegenwoordig worden de telefoons juist weer steeds groter en lijkt het een soort combinatie van een telefoon en tablet geworden. Sommige mensen vinden het fijn als hun telefoon in hun broekzak past, anderen vinden een groter model juist fijn om games mee te kunnen spelen. Een gemiddelde telefoon is prima om films en series mee te kijken en past vaak ook nog in je broekzak. Grotere telefoons zijn wel weer wat handiger om games mee te spelen.

 

Besturingssysteem

Er zijn doorgaans twee verschillende systemen waarmee huidige telefoons mee te besturen zijn, namelijk iOS en Android. Een geruststelling is dat beide systemen goed werken. De keuze voor een besturingssysteem is vooral afhankelijk van waar je aan gewend bent. Iemand die al jaren een iPhone heeft zal niet snel overstappen naar Android en andersom. Toch raak je nu eenmaal snel gewend aan een systeem dat je dagelijks gebruikt. Overstappen is dus helemaal geen punt. iOS werkt alleen met iPhones en is vooral erg gebruiksvriendelijk. Android werkt met meerdere merken en biedt je de mogelijkheid je toestel te personaliseren.

 

4G of 5G?

Er komen steeds meer telefoons op de markt die 5G ondersteunen. Dit netwerk is binnenkort de standaard en is nog veel sneller dan 4G. Zo kun je binnen no-time een aflevering van je favoriete serie downloaden, gamen zonder dat je telefoon vastloopt en gebruik maken van krachtiger mobiel internet. De iPhone 12 is de eerste iPhone die 5G ondersteunt. Kies je voor dit model, dan wil je daar natuurlijk een veilig en leuk hoesje bij. Met een iPhone hoesje met foto kun je jouw eigen hoesje personaliseren.

Geef een reactie