Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

Maak je tuin net zo knus als je woonkamer!

Bij veel mensen is hun interieur wel naar hun wens. Ze hebben toen ze hun huis kochten of gingen huren het binnengedeelte mooi en knus ingericht. Maar wat meestal een beetje blijft liggen is het doen van de tuin. En dat is hartstikke zonde! Je tuin hoeft namelijk geen ruimte te zijn waar je enkel in de zomer zit, maar ook in de winter kan het hartstikke lekker zijn om even van de tuin en buitenlucht te genieten. Maar kan je je tuin dan net zo gezellig en knus maken als dat het binnen is? Ja zeker! Lees hier mijn tips hoe je dit voor elkaar krijgt! 

Tegen de kou en wind 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk als je in elk seizoen van je tuin wil genieten, dat je de kou en wind enigszins kan tegenhouden. Dit kan op verschillende manieren, maar mijn favorieten manieren om dit te doen zijn toch wel een tuinhuisje of serre. Een tuinhuisje kan je zo inrichten dat twee zijden open zijn, maar wel twee zijden de wind tegenhouden en hij een overdekking heeft voor de regen. Dit houdt echter natuurlijk niet alle kou en wind tegen. Daarom is een serre een nog betere optie. Dit is eigenlijk gewoon een glazen aanbouw of glazen huisje in je tuin. Op die manier kan je genieten van het uitzicht buiten, maar zit je toch lekker beschut. Vooral als de regen op de glazen ramen tikt geeft dit een extra knus effect!

Voor de extra warmte 

Daarnaast is het natuurlijk lekker, zeker met een half open tuinhuisje, om wat extra warmte te creëren. Dit kan je natuurlijk doen door mooie ingebouwde haard. Als je deze aanzet en er lekker omheen/voor gaat zitten met vrienden, familie of je partner word je absoluut niet koud! Natuurlijk kost een ingebouwde haard wel wat geld. Vooral een moderne gashaard laten inbouwen is niet niks. Mocht je dit budget niet hebben, dan kan je ook kiezen voor een gezellige en grote vuurkorf. Dit zou ik wel alleen doen als je een halfopen tuinhuisje hebt, want anders staat je serre natuurlijk blank van de rook. Maar voor een halfopen huisje is een vuurkorf ideaal en zeker tieners of pubers zullen het ook nog eens hartstikke leuk vinden om deze te stoken! Ook leuk voor de kinderen dus! 

Knusse details

Tot slot kan je je tuinhuisje of serre natuurlijk helemaal afmaken met knusse details, zodat je buitenruimte net zo knus is als je woonkamer of slaapkamer. Allereerst is hier natuurlijk een goede tuinset kopen voor nodig waar je lekker op kunt loungen. Daarnaast zijn ook de details die het afmaken en knusser maken heel belangrijk zoals lampjes, kandelaars, dekentjes, etc. ‘Kunnen die wel tegen het weer buiten?’ vraag je je misschien af. Jawel! Je hebt tegenwoordig heel veel meubels die je voor binnen hebt, maar dan in een buiten-variant. Deze zijn speciaal gemaakt zodat ze goed tegen eventuele regen, wind en viezigheid kunnen. Je hebt tegenwoordig zelfs een speciaal tuinkleed! Met een mooi kleed onder de loungebank kan je je tuin echt niet meer van de knusse woonkamer onderscheiden!

Geef een reactie