Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

Kies voor een heerlijke rode wijn uit het Italiaanse Sicilië

Wijnen zijn er natuurlijk in veel varianten soorten. Veel personen vinden we het dan ook prettig om soms te kunnen genieten van een lekker glas wijn. Doordat er zoveel soorten van de wijnen zijn, is het altijd goed mogelijk om een wijn te vinden die bij jou gaat passen. De smaken van de wijnen zullen dan ook gaan verschillen. Bij de wijnen kan je in de basis denken aan 3 soorten. De witte wijn, rode wijn en rosé zijn de meest populaire opties. Binnen deze categorieën zijn er echt vele varianten en smaken waar je voor kan kiezen. Er zijn dan ook duizenden soorten wijnen die je kan drinken. Door steeds een nieuw type wijn te proberen, kan je diverse smaken gaan ontdekken. Bovendien komen bijna altijd uit bepaalde regio's. Landen als Frankrijk, Spanje en Italië zijn binnen Europa de koplopers van de wijnen.

 

De rode wijn van Sicilië 

Binnen Italië zijn er diverse regio's waar veel wijnen gemaakt worden. Hierdoor is het in het land van Italië mogelijk om te kiezen uit diverse stijlen van wijnen. Ook op de eilanden van Italië worden veel wijnen gemaakt. Op Sicilië is het bijvoorbeeld goed mogelijk om te kiezen voor traditionele wijnen van het eiland. De wijnen van Sicilië hebben altijd een heerlijke volle smaak. Vooral deze rode wijnen zijn erg goed te herkennen. De complexe smaken van deze rode wijnen hebben diverse ingrediënten die hiervoor zorgen. Dankzij deze wijnen is het dan ook mogelijk om te kiezen voor hoogstandjes binnen de wijnen. De rode wijnen van het eiland Sicilië worden vaak vooral als kruidig omschreven. Dit komt door de geweldige combinaties aan ingrediënten die gebruikt worden binnen de rode wijnen van Sicilië.

 

Luma wijn

De bekendste rode wijn van Sicilië is de Luma Nero d avola Sicilia. Deze wijn wordt in het kort vaak ook wel omschreven als de Luma. Luma betekent in het Italiaans slak en de bewoners van Sicilië worden met het woord luma vaak omschreven. Deze wijn is ook dankzij de naam dan ook altijd verbonden aan dit Italiaanse eiland. Deze wijn is te herkennen aan de krachtige en zwoele smaken. Door het gebruik van de diverse specerijen worden deze wijnen vaak als kruidig omschreven. De luma wijn is zeer goed te combineren met diverse soorten gerechten. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan maaltijden zoals: vlees van de barbecue, lamsvlees, pasta en diverse soorten vleeswaren. Door de kruidige smaken met lichte fruittinten van de wijn, combineert deze wijn dus vooral goed met vleesgerechten. 

Geef een reactie