Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

Een hoogwerker kopen

De komst van allerlei machines en voertuigen hebben het werk in de bouw een stuk gemakkelijker gemaakt. Er kan sneller gewerkt worden, waardoor je minder arbeidsuren, tijd en geld kwijt bent. Er zijn zoveel verschillende machines dat het lastig kan zijn om te onthouden wat er allemaal bestaat en waar het voor gebruikt kan worden. In dit artikel geven we je daarom wat meer informatie over hoogwerkers.

 

Wat is een hoogwerker?

Een hoogwerker is een machine waarmee je op veilige en verantwoorde wijze op hoogte kunt werken. Er zijn veel verschillende soorten hoogwerkers, maar het meest opvallende onderdeel dat iedere hoogwerker heeft is een uitschuifbare, hydraulische arm. Naast dat het veel gebruikt wordt in de bouw, is deze machine ook populair bij de brandweer en in de industrie. Ook worden ze gebruikt door glazenwassers.

 

De autohoogwerker

Een veel gebruikte hoogwerker is de autohoogwerker. Het bestaat kort gezegd uit een hydraulische telescooparm die je op een auto of vrachtwagen kunt monteren. De autohoogwerker is populair omdat je er erg mobiel mee bent en het weinig plek inneemt. Je kunt de arm namelijk eenvoudig in- en uitschuiven. Wil jij een autohoogwerker kopen? Kijk dan ook eens naar tweedehands modellen. Deze werken vaak nog goed en zijn een stuk goedkoper.

 

De knikarmhoogwerker

Een knikarmhoogwerker wordt veel gebruikt voor klussen waar je te maken hebt met obstakels. Deze hoogwerker is erg flexibel en daardoor breed inzetbaar. Je kunt het zelfs gebruiken voor binnen projecten! Zorg er dan wel voor dat je witte banden op de hoogwerker laat zetten, zodat het geen zwarte strepen achterlaat. Er zijn verschillende knikarmhoogwerkers beschikbaar, waarbij je zelf kunt kiezen welk hefvermogen je wil, wat de werkhoogte moet zijn en wat het maximale gewicht kan zijn.

 

De telescoophoogwerker

Ook de telescoophoogwerker is breed inzetbaar. Deze machine wordt voornamelijk gebruikt op ruwe terreinen, omdat hij vrij gemakkelijk te verplaatsen is en stevige wielen heeft. Je kunt ook kiezen voor een telescoophoogwerker met rupsbanden. De telescoophoogwerker heeft zijn naam te danken aan de werkhoogte die je ermee kunt bereiken. Dit ligt namelijk tussen de 16 en 28 meter. Deze hoogwerker is zo stevig en stabiel dat je hem kunt verrijden als de arm volledig uitgeschoven is. De telescoophoogwerker wordt diesel of elektrisch aangedreven.

 

Ben je op zoek naar een hoogwerker voor jouw bedrijf? Neem dan even goed de tijd om rond te kijken en te vergelijken tussen verschillende aanbieders. Je kunt er ook voor kiezen om een hoogwerker te huren in plaats van te kopen.

Geef een reactie