Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

Wat staat er voor jou in de sterren geschreven?

Er zijn tal van liedjes en verhalen geschreven over alles wat er boven ons gebeurt. We hebben het natuurlijk over het heelal, de lucht, de ruimte, de kosmos, het universum, het sterrenstelsel of hoe je het ook maar wilt noemen. Alle ideeën, theorieën en andere verbanden die hieraan gekoppeld worden vallen ook wel onder de verzamelnaam astrologie. Maar wat houdt astrologie verder eigenlijk in? En waarom zijn wij als mensen zo gesteld hierop? Daar vertellen we je in dit blog graag meer over!

Wat is astrologie?

Astrologie is dus een verzamelnaam voor de gebeurtenissen in het heelal waar wij, de mens, ideeën en verbanden aan hebben gekoppeld. Deze ideeën en verbanden zijn gebaseerd op de hemellichamen. De hemellichamen zijn de voorwerpen en structuren die van nature voorkomen en wij kunnen waarnemen. Hieronder valt bijvoorbeeld het zonnestelsel en het melkwegstelsel maar ook daarbuiten komen er nog vele voorwerpen en structuren voor. Onder het zonnestelsel vallen bijvoorbeeld de zon waarbij alles aan te danken hebben op onze aarde. De zon voorziet ons van licht en warmte en zorgt er onder andere voor dat onze planeet bewoonbaar is. Maar ook de aarde, de maan en de (on)bekende planeten vallen hieronder. Onder het melkwegstelsel vallen eigenlijk alle sterren zoals bijvoorbeeld de Poolster. De sterren hebben allemaal een bepaalde positie en deze vormen samen vele bekende zoals bijvoorbeeld de Grote Beer, de Kleine Beer, het Steelpannetje en alle sterrenbeelden. Ook zwarte gaten en planetenstelsel vallen onder deze groep. Iemand die al deze waarnemen doet wordt ook wel een astroloog genoemd.

Wat doet een astroloog?

Een astroloog bestudeert alles wat er boven ons gebeurt en maakt daaruit ideeën en verbanden op zoals bijvoorbeeld de sterrenbeelden en horoscopen. Er bestaan 12 soorten sterrenbeelden die aan verschillende sterren zijn gekoppeld. Deze worden ook wel de dierenriem genoemd. Aan deze sterrenbeelden kunnen bepaalde eigenschappen worden gegeven en dat wordt gedaan op basis van de stand van de sterren. Een horoscoop wordt weer gemaakt aan de hand van je sterrenbeeld en is een astrologische voorspelling die gedaan kan worden. Zo kan er bijvoorbeeld op basis van de stand van voorspelt worden wat er jou te wachten staat in de toekomst. Toch hebben sommige mensen ook hun twijfels bij het werk van een astroloog. Zo vinden sommige mensen het lariekoek. Je hebt er wat mee of je hebt er helemaal niks mee. Toch lijkt het bij sommige mensen zo goed te kloppen dat je haast niet om de echtheid heen kunt. Benieuwd wat er in jouw sterren staat? Online kan je genoeg informatie daarover vinden.

Geef een reactie