Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

Altijd haast? Zo bespaar je tijd

Heb jij net als ik altijd haast? Dan zal je ongetwijfeld op zoek zijn naar tips waarmee je jouw tijd beter kunt indelen en uiteindelijk dus tijd bespaart. Tegenwoordig heeft iedereen het altijd maar druk. Snel nog even dat mailtje van je werk beantwoorden, vlak voor sluitingstijd nog even naar de supermarkt om avondeten te halen en naar de bus racen omdat je net iets te laat weg bent gegaan van huis. Dit zijn standaard dingen die ik dagelijks meemaak. De Wet van Parkinson, ooit van gehoord? Je gebruikt de tijd die je hebt om iets te doen. Heb je een uur de tijd om dat schoolverslag te schrijven, dan schrijf je het in een uur. Heb je daarentegen drie dagen de tijd, dan zal je niet binnen datzelfde uur klaar zijn. Hier lees je een paar tips waardoor je toch wat tijd kunt besparen.

 

Begin de dag goed

Je zal waarschijnlijk wel eens gemerkt hebben dat de start van je dag het verloop van de dag bepaald. Als je met het verkeerde been uit bed stapt zal de rest van de dag waarschijnlijk ook niet bepaald vlekkeloos verlopen. Zorg daarom voor een goede start met een ochtendroutine. Ga nadat je wekker af gaat direct uit bed en lees bijvoorbeeld de krant met een lekker kopje koffie erbij. In je kledingkast kun je alvast setjes kleding bij elkaar hangen of leg de avond van tevoren je kleding voor de volgende dag alvast klaar. Het is zo’n simpele tip, maar wat bespaar ik hier een tijd mee!

 

Huishouden

Ook in het huishouden zijn er super veel tips waarmee je tijd kunt besparen. Leg goede deurmatten neer zodat vuil niet naar binnen wordt gelopen, scheelt je weer een rondje dweilen. Daarnaast kun je op verschillende plekken in huis vochtige schoonmaakdoekjes neerleggen zodat je op die plek stof snel even weg kunt halen. Zo hoef je niet gelijk de hele ruimte te boenen. Verder kun je het strijken ook beperken tot alleen de nodige dingen. Vouw beddengoed bijvoorbeeld eerst op en haal dan de strijkbout er overheen in plaats van dat je ieder hoekje en randje strijkt. Met strijkvrije overhemden ben je ook verlost van dit klusje. Deze overhemden zijn gemaakt van strijkvrij katoen wat niet kreukt, ideaal toch?

 

Media

Tot slot een inkoppertje, maar niet minder waar. Onze telefoons liggen de hele dag door in ons hand en ‘s avonds kijken we daar ook nog graag wat entertainment bij op de televisie. Het is eigenlijk bizar als je nadenkt hoeveel tijd dit eigenlijk in beslag neemt. En het is ook helemaal niet gek, want deze mediakanalen worden zo ingericht dat je zo lang mogelijk blijft kijken. Wist je dat je een tijdslimiet per app kunt instellen op je telefoon? Is de tijd voorbij, dan krijg je een melding en sluit de app.

Geef een reactie