Maandelijks archief: november 2014

4 Op een rij.

Zoals sommigen van jullie misschien weten is Mijn-Eigen.nl ooit begonnen met één artikel. De acrylverf van Stewart Gill voor textiel. Blanco maar enthousiast reisden we ooit naar Schotland waar we een week lang vol gepropt werden met kennis door Rebecca en Grant, de uitvinders en makers van deze heerlijke kleurenreeksen. Na een jaartje eigen ervaringen opdoen, ontwikkelden we een workshop die we ‘Rood + Geel = Groen’ noemden. Nee, ik weet het. Dat klopt niet. Maar het klinkt zo leuk.

We zijn nu 5 jaar verder en enthousiast hebben we naast deze verf allerlei andere kleurpaletten aan ons (en ook jullie) assortiment toegevoegd. Maar wanneer gebruik je nu wat? Dat is een steeds terugkerende vraag.

Tijdens de 2-daagse workshop ‘4 Op een rij’ kun je zelf in blokken gestructureerd aan de hand van oefeningen werken met 4 groepen kleuren. In het eerste blok komt ‘Rood + Geel = Groen’ om de hoek. Spelen met acrylverf in de hoofdrol, na de lunch kun je experimenteren met acrylinkt. Op dag 2 begint het derde blok: olieverf op stof en na de lunch vragen in blok 4, 72 kleuren Inktense potloden om je aandacht.

Aan het eind van het weekend ken je de mogelijkheden en onmogelijkheden van elk kleurmedium, weet je wat wel of niet bij jou past en kan je zelf beredeneren waar jouw nieuwe project om vraagt.

Aanmelden kan nog: Play – Discover – Create

blog_gradaties01