Maandelijks archief: juni 2014

Pastels van alle tijden.

play - discover - create

Play – discover – create

Waarom hebben we sinds een paar weken soft pastels in ons assortiment?

Tekenkrijt bestaat al sinds de préhistorie en in de 18e eeuw werden veel portretten gemaakt in pastel. In Frankrijk en Engeland werd eind 1800 zelfs een Sociëteit van Pastellisten opgericht. Historie. Ik ben er dol op.

Nu op zoek naar een vertaling. Daarom!
Klik op deze link voor een galerie met prachtig, gevarieerd en hedendaags Engels werk in pastel. Je kunt ze één voor één aanklikken.

Klik op deze link en zie hoe onze eigen Willem de Kooning op krachtige wijze o.a. met pastel heeft gewerkt.

Zelf een beetje zwart – wit, werd ik echt enthousiast toen ik het werk van Ylag ontdekte. Onze set soft pastels bestaat uit 12 heldere kleuren en hij werkt enkel met zwart pastel en zijn werk is bijna fotografisch. Monochroom en abstract.
Ik stel me zelf steeds de vraag: wat speelt de hoofdrol ? Wit of zwart ?

" La Ville Suspendue " door  Ylag Jean-Luc Le Gall
” La Ville Suspendue ” door Ylag Jean-Luc Le Gall

 

 

Kalrsruhe 2

Wat de Handwerkbeurs in Zwolle betekent voor Nederland, betekent ‘Nadelwelt’ voor Duitsland. Een bruisende happening, textiel breed, waar kruissteek en haakwerk, patchwork en breiwerk elkaar ontmoeten.

Sfeer Karlsruhe

Sfeer Karlsruhe

Ons boek is inmiddels vertaald door Claudia Helmer en draagt nu de titel ‘Farbe auf Stoff‘. Het wordt goed ontvangen door oude en nieuwe klanten. Soms neemt men zelfs op bestelling voor vriendinnen en quiltkring extra exemplaren mee.

We kennen Claudia al jaren maar onze ontmoeting is nu heel speciaal omdat Claudia hier ook een tentoonstelling heeft. Eindelijk een keer live genieten van de gelaagdheid in haar werk en vooral van een bijzonder gesprek.

Detail van het werk 'Gedanken sind frei' van Claudia Helmer.

Detail van het werk ‘Gedanken sind frei’ van Claudia Helmer.

Handen tekort. Gelukkig zijn Marloes van Rees en Sandra van Velzen ook van de partij. Sandra, als auteur voor het signeren van ‘Farbe auf Stoff‘ en tussendoor een kleine demo rubben en Marloes als duizendpoot en de demo Aquacolour op papier. Ze kan het niet laten dat ook weer snel te combineren met een inktpen, Neocolor-rubbings en steekjes. Dank Marloes.

Experiment Marloes van Rees

Experiment Marloes van Rees

Een van mijn favoriete stands was die van Angelika Luft en haar man met haar schat aan antieke naai-benodigdheden, knopen, bandjes etc. De term oud of tweedehands is hier niet van toepas-sing en bij alles wat je interesseert en dus aanraakt kent zij een verhaal. Marloes en Sandra struikelden hier beiden over een persoonlijk monogram. Meteen voor andere klanten ook even getest met Paintstiks. Het resultaat is heel verfijnd.

Schöne alte Monogramme aus der Schatztruhe von Angelika Luft

Schöne alte Monogramme aus der Schatztruhe von Angelika Luft

Petra Roth had zo genoten van haar experiment met acrylinkt en scheer-
schuim dat ze even voorbij kwam om haar zelfgemaakte tas te showen.

Shoppingbag Petra Roth

Shoppingbag Petra Roth

Laatste nieuwtje ?
De verzendkosten voor Duitsland zijn fiks verlaagd van € 9,00 naar € 5,00.
Hoera!

En inmiddels weten we dat de kreet “Der Holländer ist da” goed nieuws is.

We kijken al uit naar Nadelwelt 2015.