Maandelijks archief: maart 2014

Spektakel !

Deze lente komen Brigitte Eertink, Sophie Furbeyre en Sandra van Velzen in ons atelier voor spektakel zorgen.

Brigitte Eertink van Rozevilterije heeft een heel bijzonder stijl- en kleurgevoel. Het plezier in haar werk is terug te vinden in elk werkstuk. Recent won deze viltster een prijs met haar creaties tijdens een internationale expositie in Sint Petersburg en binnenkort geeft ze een reeks workshops in de Verenigde Staten. Voor ons heeft ze speciaal het thema “Mixed media op en in vilt” gekozen. Deze workshop is gepland op 23 april a,s,

Voorbeeld workshop 23 april
Voorbeeld workshop Brigitte Eertink 23 april a.s. bij Mijn-Eigen.nl.

Sophie Furbeyre onderzoekt sinds haar kunstopleiding structuren, texturen en reliefs. Met veel passie manipuleert en schildert ze met nieuwe stoffen en tekent met haar naaimachine. Ze exposeerde in Amerika en Japan en haar nieuwste werk is te zien tijdens EXPO Veldhoven 2014.
Tijdens haar korte verblijf in Nederland laat ze ons kennis maken met een scala aan technieken in een 2-daagse workshop op 5 en 6 mei n.a.v. haar werk “Proteus”.

Voorbeeld workshop Sophie Furbeyre 5 en 6 mei a.s.

Voorbeeld workshop Sophie Furbeyre 5 en 6 mei a.s. bij Mijn-Eigen.nl.

Onze samenwerking met Sandra van Velzen heeft inmiddels geleid tot het boek Kleur op Stof en ons tweede boek is in de maak. Haar talent is het creeren van beelden op stof. Haar stijl komt tot uitdrukking in haar zelfgeverfde stoffen en intensief stikwerk. Recent hoogtepunt in haar textiele werk was de uitverkiezing van haar werk ‘Behind the facades’ bij Quilt National. Op 12 en 13 juli laat ze geinteresserden weer kennis maken met het creeren van unieke stoffen door breakdown-printen.

Voorbeeld cursist

Voorbeeld cursist tijdens workshop Breakdown bij Mijn-EIgen.nl

Workshopdata:

23 april 2014 Brigitte Eertink – Mixed-Media op en in vilt.

5 en 6 mei 2014: Sophie Furbeyre – “Proteus”

12 en 13 juli 2014: Sandra van Velzen – Breakdownprinten.

Kruisbestuiving


LS_6 zwart

Zo zien wij het.

Op onze-eigen ontdekkingsreis leren we elke dag. Alleen, met elkaar en met en van anderen. Leren is voor ons iets actiefs. Je leert nu eenmaal het beste door zelf te DOEN.
Wat we ons eigen maken en verzamelen, delen we en geven we door. Steeds in contact met anderen, op beurzen, aan de telefoon of tijdens een workshop.
Dat leidt tot een wederkerigheid en vaak wordt één en één zo drie.

Wij hebben de ervaring dat af en toe een workshop, cursus of opleiding volgen een investering in jezelf is.

Deel jij deze visie met ons? Kom gerust een keer bij ons langs. Onze deuren staan (bijna) elke woensdag wagenwijd open en de koffie staat klaar. En voor wat meer kennis, experiment of plezier vind je in de volgende link de data van onze aankomende workshops;

http://www.mijn-eigen.com/workshops.html