Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

Leuke cadeau ideeën voor kinderen

Kinderen zijn de makkelijkste groep om cadeaus voor te kopen. Ze zijn namelijk bijna altijd blij met wat ze krijgen. Het hoeft niet praktisch te zijn zoals voor volwassenen. Het moet gewoon leuk zijn en dan zijn ze al blij.

Ik vind het sinds de corona-crisis echter moeilijker om cadeaus uit te zoeken. Hier liggen twee redenen aan ten grond. Ten eerste ben ik nog een van die personen die het fijn vind om cadeau fysiek in de winkel uit te zoeken. Het zegt me gewoon meer om naar een winkel te gaan en daar alles te gaan bekijken. Online lijkt alles me wel prima, maar vind ik het moeilijker om te zien wat nou echt leuk is. Zodoende is het sluiten van winkels voor mij een van de redenen waarom cadeaus uitzoeken voor kinderen moeilijker is geworden.

Daarnaast vind ik het sinds de corona-crisis ook moeilijker om cadeaus uit te zoeken voor kinderen omdat ik de desbetreffende kinderen binnen de familie en van vrienden minder zie. Zodoende hoor ik minder wat ze leuk vinden en waar ze mee bezig zijn en is het moeilijker om een passend cadeau te vinden. In deze blog beschrijf ik hoe ik sinds de corona-crisis het uitzoeken van cadeaus voor kinderen aanpak.

De dierenvriend

Voor kinderen die gek zijn om dieren, zou ik vroeger misschien bedacht hebben om ze tickets voor de dierentuin te geven. Nu dat in deze tijd wat moeilijker gaat, lijkt speelgoed van dieren een goede vervanging. Op animals-toys.nl heb ik Animals-toys boerenleven gevonden. Dit zijn allemaal miniatuur dieren die volledig authentiek en super gedetailleerd zijn. Op deze manier is het speelgoed ook nog informatief voor de kinderen.

De actieveling

Voor kinderen met veel energie is de corona-crisis ook een moeilijkere periode. Kinderen zitten namelijk meer binnen sinds de start van deze crisis. Toch moeten ze op een of andere manier hun energie kwijt kunnen gedurende de dag. Een trampoline voor in de tuin leek me zodoende een leuk cadeau voor een actief kind. Ook stoepkrijt en een springtouw zijn leuke cadeautjes. Ook een voetbal of een zandbak voor in de tuin zijn leuke cadeaus voor actieve kinderen.

Vragen

Eerlijk gezegd heb ik ook een paar keer simpelweg aan de ouders, of het kind zelf, gevraagd wat diegene graag zou willen ontvangen als cadeau. Het is misschien niet meer het meest verrassende cadeau, maar op die manier weet je ten minste wel zeker dat het cadeau gewenst is.

Geef een reactie