Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

Hoe krijg je meer duidelijkheid over je familiegeschiedenis?

Het is fijn om goed contact te hebben met de mensen in je familie. Dat is logisch, maar jammer genoeg kan niet iedereen zeggen dat hij of zij een goede relatie heeft met zijn of haar familie. Dit is zeer jammer, maar in sommige situaties is hier simpelweg niets aan te doen. Echter, dat hoeft nog niet te betekenen dat je ook niets weet over de geschiedenis van je familie. Sommige families hebben namelijk grote moeite gedaan om een hele stamboom te maken. Het kan erg leuk zijn om deze te bekijken zodat je er achter kunt komen hoe jouw familie nu eigenlijk in elkaar steekt. Er zijn veel verschillende manieren waarop je meer informatie kunt krijgen over je familie. In deze tekst lees je er meer over. 

 

Ga in gesprek met je familieleden

Er zijn veel families die eigenlijk nooit over het verleden van hun familie praten. Hier kunnen ontzettend veel verschillende redenen voor zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat er mensen in je familie geweest zijn die dingen hebben gedaan waar niemand in de familie trots op is. Als dit het geval is, is het vrij logisch dat hier zelden tot nooit over gesproken zal worden. Toch kan het interessant zijn om eens aan iemand van een oudere generatie te vragen hoe jouw familie vroeger was. 

 

In sommige gevallen kom je hierdoor allerlei hartstikke leuke nieuwe feiten te weten. Daarom is het zeker de moeite waard om bijvoorbeeld eens aan een van je grootouders te vragen om iets te vertellen over hun ouders. Op deze manier kun je veel meer nieuwe informatie krijgen dan je denkt. Ook kun je proberen om op het internet te zoeken naar informatie over je familie, maar de kans is vrij klein dat je hier veel kunt vinden. Het internet is immers nog erg jong dus het zou behoorlijk toevallig zijn als er iets op te vinden is over de geschiedenis van jouw familie. 

 

Twijfels over of je wel echt bij je familie hoort?

Er zijn ook mensen die wel eens twijfels hebben over of zij wel echt deel uitmaken van hun familie. Daarmee wordt dus bedoeld dat zij niet zeker weten of de mensen die zij hun hele leven als hun ouders hebben gezien ook wel echt hun ouders zijn. Als jij hier aan begint te twijfelen, is het misschien een goed idee om eens een dna test te doen. Je kunt zo’n test doen door dna van jezelf en van iemand uit je familie af te nemen. Bij voorkeur is dat een van je ouders, maar ook een broer, zus of verder familielid zal voldoen. 

 

Geef een reactie