Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

Drie tips voor een knusse woonkamer

Een woonkamer is een ruimte waar je waarschijnlijk veel tijd doorbrengt. Je eet hier met je gezin of vrienden, je kijkt er ‘s avonds lekker een uurtje tv en het is de ruimte waar je komt in de ochtend om rustig je ontbijtje te eten. Omdat je zoveel tijd spendeert in je woonkamer, is het natuurlijk belangrijk dat deze naar je wens is. Knus en huiselijk zijn op zijn minst de termen waar een goede woonkamer aan moet voldoen. Maar hoe krijg je jouw woonkamer zo knus en huiselijk mogelijk, zodat je er elke keer met een warm gevoel binnen stapt? Lees daarvoor nu mijn drie tips! 

Een goede vloer 

Misschien niet zo voor de hand liggend, maar een van de belangrijkste dingen voor een knusse woonkamer is toch wel een goede vloer! Een vloer beslaat namelijk een heel groot deel van de woonkamer en je oog zal er gelijk op vallen als je de kamer binnenstapt. Het is daarom heel belangrijk dat je voor het ‘knusse’ effect niet kiest voor een te kille vloer. Wat het altijd goed doet in een woonkamer is een vloer in warme houtachtige tinten. Een échte houten vloer is echter niet altijd handig omdat dit veel werk is om te onderhouden en erg kwetsbaar is. Wat een goede tip is, is om te kiezen voor een variant van pvc vloeren. Deze vloeren zijn geluid dempend (heel handig als je kinderen hebt), absorberen warmte en zijn geschikt voor vloerverwarming! Ideaal voor een warme en knusse woonkamer dus! Mocht je een goede winkel zoeken om een pvc vloer aan te schaffen, kijk dan eens bij pvc vloeren eindhoven. Zij kunnen je enorm goed adviseren over een geschikte vloer. 

Een fijne bank

Daarnaast is een van de dingen die niet te missen is in een woonkamer natuurlijk een bank! Een bank is vaak de ‘statement piece’ van de woonkamer door zijn grote formaat en centrale plek in de kamer. Het is dus enorm belangrijk dat ook de bank die je hebt precies aan jouw wensen voldoet (en dus super comfortabel is!). Mijn tip is om te kiezen voor een grote hoekbank, zodat je in ieder geval genoeg plek hebt om je hele gezin, je vrienden of je familie hierop kwijt te kunnen. Daarnaast is het, als je kinderen hebt, een goed idee om de bank niet in een hele lichte kleur te kiezen. Hoe mooi dit ook is, je wil je natuurlijk niet elke keer druk hoeven maken om of je kinderen op de bank gaan knoeien of niet! 

Een sfeervolle eethoek

Tot slot is een sfeervolle eethoek heel belangrijk voor in je woonkamer. Zeker als je houdt van etentjes organiseren en koken is dit natuurlijk onmisbaar! Wat belangrijk is om je eethoek zo knus mogelijk te maken is natuurlijk allereerst een lange tafel waar je al je vrienden aan kwijt kunt. Daarnaast is het belangrijk dat de verlichting niet te fel is of eventueel gedimd kan worden. En natuurlijk is een diner niet compleet zonder mooi servies en een paar goede dinerkaarsen om de puntjes op de i te zetten. 

Geef een reactie