Mijn eigen plek in de online wereld

Blog

3 voordelen van groene zakelijke energie

Tegenwoordig kiezen steeds meer ondernemers voor een groenere bedrijfsvoering. Zij willen iets bijdragen aan een duurzame wereld en een beter milieu. Dat doen ze onder andere door over te stappen op groene zakelijke energie. Wanneer je nog niet eerder in aanraking gekomen bent met deze vorm van stroom is de kans groot dat je niet precies weet wat het is. Waarschijnlijk heb je zolang als je weet gebruik gemaakt van grijze energie. Wil je dat daar verandering in komt? Draag dan ook je steentje bij en kies voor groene zakelijke stroom. In dit artikel lees je er meer over.

Groene energie is beter voor de wereld

Het grootste voordeel van groene stroom is dat het een milieuvriendelijk alternatief is voor grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide vormen van energie worden opgewekt. Kijken we bijvoorbeeld naar de productie van grijze stroom dan zien we dat daar veel CO2 bij vrijkomt. CO2 is, zoals je misschien wel weet, schadelijk voor het milieu. Het is een gas dat ervoor zorgt dat er een gat in de ozonlaag ontstaat waardoor de aarde opwarmt. Bij de productie van groene stroom komt veel minder CO2 vrij. Dat is niet de enige reden waarom groene energie beter is voor de wereld. Hiervoor moet ook worden gekeken naar de energiebronnen bij beide soorten stroom. Bij grijze energie zijn dat fossiele brandstoffen die op een dag op zullen zijn. Denk bijvoorbeeld aan aardolie en steenkool. Groene stroom wordt geproduceerd uit natuurlijke bronnen die – gelukkig – niet op kunnen gaan. Zo wordt groene energie gehaald uit de zon, de wind en het water.

Je eigen energie opwekken? Dat kan met groene stroom

Wat ook goed is om te weten, is dat je helemaal zelf groene energie op kunt wekken. Dat doe je met behulp van zakelijke zonnepanelen. Het maakt hierbij niet uit of je energie zakelijk zzp nodig hebt of wanneer je voor grootzakelijke energie gaat. Er is voor ieder zakelijk energiecontract een deal af te sluiten voor zonnepanelen. Deze panelen worden op het dak van je bedrijfspand geplaatst waarna ze met behulp van een omvormer groene stroom voor je opwekken. Dat betekent dat je niet meer afhankelijk bent van wat er zoal op de energiemarkt gebeurt. Gaan daar de energieprijzen omhoog zoals de afgelopen jaren het geval is? Dan merk je daar niks van; jij wekt immers je eigen verantwoorde stroom op. Natuurlijk zijn zonnepanelen niet gratis. Daar moet je eerst een investering voor doen. Wat echter wel heel prettig is, is dat je zo’n investering er al binnen enkele jaren uit hebt. Meestal duurt het ongeveer acht tot tien jaar voordat een investering in zonnepanelen eruit is, afhankelijk van hoeveel panelen je hebt. Daarna kun je nog tien tot vijftien jaar gebruik maken van die zonnepanelen en dus van gratis groene energie.

Groene stroom is goed voor je bedrijf

Tot slot is iedere stap richting een duurzame onderneming goed voor je eigen bedrijf. Hoe dat precies zit? Simpel. De moderne consument is steeds vaker op zoek naar duurzaamheid in hun eigen leven. Dat betekent ook dat een deel daarvan sneller voor een bedrijf zal kiezen dat iets aan duurzaamheid doet dan voor een bedrijf dat dit niet doet. De keuze voor groene stroom kan er uiteindelijk dus voor zorgen dat je meer klanten bereikt. Natuurlijk helpt het altijd goed om nóg meer aan duurzaamheid te doen. Kijk bijvoorbeeld eens gedetailleerd naar het bedrijfspand waarin je werkt; is alles goed geïsoleerd? Of kun je nog wat winst pakken door de muren, het dak, de vloeren en de ramen beter te isoleren? Wat ook zeker een idee is, is om over te stappen op een slimme thermostaat. Op die manier kun je beter reguleren wat je wanneer verbruikt. Ook zie je daarmee op afstand of de verwarming wel of niet uit is gegaan.

Geef een reactie